Read in English

Anna Nadiryan

Om Anna

Anna Nadiryan er en armensk-græsk pianist. Hun begyndte på klaver som 5-årig, gjorde sin offentlige debut i Tbilisi Concert Hall i Georgien som 10-årig og spillede på landsdækkende tv i Armenien som 12-årig.

Anna vandt præmier i flere klaverkonkurrencer i løbet af sin ungdom og blev uddannet klaverlærer (2003) og klassisk solist (2007) på Philippos Nakas Conservatory i Athen, Grækenland. Hun dimitterede fra sine to uddannelser med et karaktersnit på 12 og hædersbevisninger for særligt gode afgangskoncerter i begge tilfælde.

Arbejdede i perioden 2003-2012 som underviser på et konservatorium og musiker ved mange koncerter, bl.a. som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Flyttede til Danmark i 2012 og fortsatte sit musikalske virke med koncerter flere steder i landet, mens hun for en tid i 2015 også arbejdede som musikalsk leder for de første opførsler i landet af ungemusicalen »Terezíns Ildfluer«, som blev omtalt i flere aviser, i radioen og på landsdækkende tv. I 2017–2020 udvidede Anna sine evner til orgelspil på Vestervig Kirkemusikskole.

Anna planlægger og tematiserer sine programmer nøje ud fra sit store repertoire og spiller dem med stor musikalsk forståelse og et usædvanligt højt teknisk niveau – ting, som ofte får publikum på kanten af sædet lige fra den første tone.